Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Földalatti zárkában tartott hat fiatal nőt egy 34 éves kínai féri a közép-kínai Honan (Henan) tartományban, kettőt közülük megölt, a többiek kiszabadultak - közölte a helyi rendőrség.Li Hao két éve egy lakóépület pincéjében bérelt raktárából ásott négy méterrel mélyebbre egy 20 négyzetméternél kisebb – két helyiségre osztott – cellát. Az volt a célja, hogy internetes pornóoldalt üzemeltet, amelyhez a tartalmat az általa begyűjtött nők szolgáltatják majd.

A férfi különböző bárokból, éjszakai lokálokból összesen hat nőt csalt a pincébe, akiket megerőszakolt, bezárt, majd pornó cselekményekre, prostitúcióra kényszerített. Volt, aki 21 hónapja dolgozott neki, s volt olyan is, akit két hónapja ejtett rabul. Az utólagos beszámolókból kiderült: Li kétnaponta vitt élelmet a rabjainak, akik "szabadidejükben" a beszerelt számítógépeken filmeket nézhettek. A 16-24 év közötti foglyok azt állították, hogy a férfi alapvetően nem bánt velük rosszul.

Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik nőt fogva tartója szeptember elején kiküldte munkára, de az megszökött. A rendőrséget a 23 éves nő hozzátartozói értesítették és vezették nyomra. A nőket kiszabadították, Lit 24 óra múlva menekülés közben elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozásból eddig az derült ki, hogy a hat nő egyikét Li azért ölte meg, mert sorozatosan nem hajtotta végre az utasításait, míg a másik esetben két nő féltékenységből összeverekedett, és a férfi az egyik pártjára állva segített végezni a másikkal. Mindkét áldozat holttestét megtalálták a cella sarkában eltemetve. Úgy tudni: az egyik gyilkosságban egy, vagy több nőt is bűnrészességgel gyanúsítanak.

Li egykor tűzoltó volt, de felhagyott eredeti foglalkozásával és a városi kormányzati minőségfelügyeleti hivatalban dolgozott takarítóként. Főnöke a televízióban elmondta: soha nem késett, a munkáját rendben elvégezte, de a kollégák szerint közösségi megmozdulásokon nem szeretett részt venni. A szomszédok arról számoltak be, hogy a férfi, a felesége és a kisfia átlagcsaládként viselkedtek.

A történtekre azonnal és nagy számban reagált a kínai online közvélemény, az újságok, a televíziók is részletesen foglalkoztak a bűnüggyel. A hivatalok azt hangsúlyozzák, hogy szigorúbban kell ellenőrizni a veszélyeztetett szórakozóhelyeket, karaoke-bárokat, szaunákat, a szex- és pornószájtokat be kell záratni.

Az ügyről elsőként hírt adó Southern Metropolis Daily újságírója mikroblogján közzétette, hogy két magát kormányzati alkalmazottnak mondó férfi felkereste őket, és közölte vele, hogy riportjával kárt okozott a helyi kormányzatnak, és informátora után érdeklődtek. Csi Hszü-kuang (Ji Xuguang) azt írta: fenyegetve érezte magát, és úgy tudni átmenetileg el is hagyta a tartományt. A hatóságok cáfolták, hogy szerették volna az ügyet elhallgatni, a riportert pedig elhallgattatni.

A luojangi rendőrség ugyanakkor a hétvégén nyilvánosan bocsánatot kért, amiért nem derítették fel előbb az ügyet. A helyi közbiztonsági elöljáró szerint a lakóközösségekben a járőrmunka gyenge, a rendőrök pedig nem dolgoznak elég felelősségteljesen. A rendőrök főnöke az érintett kerületben négy rendőrt függesztett fel a munkavégzés alól, sajtótájékoztatóján új esélyt kért a polgároktól a rendteremtésre, és elismerte, hogy nem működtek kellőképpen együtt a médiával.

Forrás: MTI , Index.hu

Címkék: blog kína china érdekesség szexrabszolga made in china napi kína kína blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr923256907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása