Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Durrognak a tűzijátékok, mindenki lázasan készülődik vagy próbál hazajutni a szülőkhöz, nagyszülőkhöz és hatalmas sorok kígyóznak a megmaradt vonatjegyekért. Közeleg a Holdújév Kínában.

Az újév, a Kígyó éve idén február 10-én kezdődik és 2014 január 30-ig tart. Az év állata tehát a Kígyó és a Víz elemmel társul, ami szerint az idén született gyermekekre ezen állat és elem tulajdonságai lesznek jellemzőek. Legalábbis a kínai asztrológia szerint biztosan. A kígyók határozott és tevékeny emberek, szeretik az érdekes beszélgetéseket, az átgondolt eszmecserét. Az üres fecsegést nem tűrik, inkább új gondolatokkal állnak elő, hogy értelmes vita alakuljon ki. Ha egy kígyót valamilyen téma különösen érdekli, képes egészen rendkívüli megoldást találni. Gondolkodása logikus, memóriája igen jó, ezért képes kifogástalanul végrehajtani feladatait.

Chinese-New-Year-Card-2013-year-of-the-snake-07.png

A Víz elem szülötteinek kommunikációs készsége nagyon fejlett, ezért képesek másokat befolyásolni. Mindenkit felhasználnak saját terveik megvalósításához, s mindezt úgy, hogy a másik nem kihasználva, hanem megtisztelve érzi magát. Érvényes rájuk a mondás: lassú víz partot mos. Céljaik eléréséhez az intrika eszközét is használják. Tisztában vannak vele kit, mikor és mivel kell megkeresni. Simulékonyak, rugalmasak és változékonyak. Intuíciós képességük figyelemreméltó.
Ezen tulajdonságokkal jöhetnek világra tehát a kínai asztrológia szerint az idei év újszülöttei. 

cnewyear113.jpg

Aki kíváncsi és szeretne többet megtudni a Kínai újévről miértjeiről és eredetéről az IDE kattintva sok érdekes dolgot megtudhat a tavalyi Napi Kína Blog összeállításból.

 

A Holdújév beköszöntekor azonban nem csak a tüzijátékok, a dobok és a sarkányok kapják a főszerepet, hanem előkerülnek a vicces és egyben olykor-olykor egészen borzasztó újévet köszöntő videók és tévéműsorok. A bőséges választékból nehéz megtalálni a legjobbakat, íme néhány az idei termésből:

 

   Egy a millió újévet köszöntő dal közül. Ebben éppen egy kislány énekel a háttérben pedig szolid technó andalít. Személy szerint leginkább egy "ki bírja tovább" verseny döntőjébe tudnám elképzelni.


A Fung Brothers "dala" próbálja összefoglalni az újévi szokásokat, bár a kínai sorok kiejtéséből arra következtetek, hogy annyi közük van\maradt a kultúrájukhoz mint az amerikai kaszinós indiánoknak.

2012 a Gangnam Style éve volt és a slágerek helyi "kikopási" idejét figyelembe véve Kínában 2013 és 2014 is a Gangnam Style éve lesz. A videó egyébként egy furcsa, már-már perverz egyvelege Gong Xi Fa Cai-nak és a GS-nak.

Megható videó az újraegyesülésről és a családi békéről melyek a Holdújév fontos részei.


Végezetül pedig íme a Jingle bells helyi, újévi megfelelője. Ezzennel kíván Boldog új évet a Napi Kína Blog! Xīn Nián Kuài Lè! 新年快乐!

Címkék: blog china érdekesség holdújév tavaszünnep chinese new year napi kína kína blog kinai asztrologia Kígyó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr1005069586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása