Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nemzetbiztonsági kockázatok miatt az amerikai Apple tíz terméke tiltólistára került a kínai állami hivatalok közbeszerzési listáján. A termékek között az óriáscég tábla- és számítógépei, szerepelnek.

A tiltás a tartományi és alacsonyabb szintű állami hivatalokra is vonatkozik. A cég Kínában rendkívül népszerű telefonjáról, az iPhone-ról júniusban a központi televízió azt állította, hogy helymeghatározó funkciója érzékeny statisztikák, államtitkok kiszivárogtatásának eszközeként használható.

Az állami pénzből vásárolható készülékek listáját rendszeresen frissíti a nemzeti fejlesztési és reformbizottság a pénzügyminisztériummal együttműködve, az Apple termékek a júniusi listán még szerepeltek.

ipad_china1.jpg

Májusban a Microsoft Windows 8-as operációs rendszerét minősítették nemzetbiztonsági kockázatnak az állami számítógépeken, és a céget kizárták az energiatakarékos számítógépek beszerzéséből is. A vállalatot versenyellenes piaci gyakorlat vádjával vizsgálják a hatóságok. Szintén nyáron nagy külföldi technológiai cégek, a Symantec és a Kaspersky vírusirtó szoftvereire jelentettek be tilalmat.

Adta hírül az MTI.

Címkék: blog kína érdekesség made in china napi kína kína blog Apple iPad Apple Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr606580847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása