Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hozzávetőlegesen 270,000 kínai turista Thaiföldet választotta uticéljául az újévi ünnepségek idejére, a Thaiföldi Idegenforgalmi Hatóság jelentése szerint. A legtöbben a holdújév idejére érkeznek és az ünnepségsorozat után még eltöltenek néhány napot az országban mielőtt hazatérnének.

chnewyearthai.jpgCai Wu Kína Kulturális minisztere és Yingluck Shinawatra Thai miniszterelnök

Általában Bangkok városát, Phuketet, Chiang Mait, Nakorn Sawant keresik fel, továbbá azon helyeket ahol nagy számban fordulnak elő kínai ősökkel rendelkező helyiek.

Az előrejelzések alapján a Tavaszünnep ideje alatt Thaiföldre látogató kínai turisták száma megközelíti a 2013-as évre prognosztizált közel 10 százalékát. Nem kevesebb mint 10 millárd baht bevételre számít az ország az újév ideje alatt. Az ünnepségeket egyébként sok helyen egészen a hétvégéig meghosszabbítják. Érdekesség lehet, hogy egy turista átlagosan 150 dollárt hagy az országban naponta.

chnewyearthai2.jpgSirindhorn Thai hercegnő

Az ünnep fontosságát jelzi, hogy még Sirindhorn hercegnő is tiszteletét tette Bangkok kínai negyedében, hogy csatlakozzon az ünnepségekhez, Yingluck Shinawatra miniszterelnök asszony pedig tévés és rádiós beszédben köszöntötte a kínaiakat és a Kígyó évét.

Címkék: blog kína china holdújév chinatown tavaszünnep chinese new year napi kína Thaiföld Kígyó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr505074283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása