Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A terrorizmus elleni harcot segítők megjutalmazására több százmillió jüanos alapot hoztak létre a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, hogy ezzel is segítsenek az elharapódzó erőszak megfékezésében. 

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a helyi hatóságoknak egy több mint 300 millió jüanos (11 milliárd forint) keret áll rendelkezésére a jutalmazáshoz. A különböző nagyságú összegek a hasznos információkkal szolgálókat vagy a konkrét kézre kerítésben részt vevőket gazdagítják majd. 

Uighur-Han-unrest_0.jpg

A Hszincsiang-Ujgur autonóm terület hosszú ideje a han kínai lakosság és a muszlim ujgurok összecsapásainak színtere. Az ujgurok elnyomókként emlegetik Pekinget és a helyi vezetést, míg a központ azzal vádaskodik, hogy külföldről támogatott szakadárok, szélsőséges vallási csoportok alkotta terroristák a társadalmi stabilitás felbolygatására törekszenek.

 

Forrás: MTI

Címkék: blog kína terrorizmus ujgur napi kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr646574909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása