Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Made In China - Egy kis Ausztria

2011.08.21. 13:15

szerző: KinaKid

Hallstatt egy festői osztrák városka, közel 1000 ember otthona. A város arról nevezetes, hogy a templom kertjében található teraszos temetőből a halottak maradványait 10 évente kiássák és kifehérítik.

Ja, és még arról is, hogy egy kínai fémekkel foglalkozó cég, teljes egészében feltérképezte a várost és épületeit, hogy később megépítse annak pontos mását Hong Kongtól nem messze.

 

 

Az egész történetben az a legszebb, hogy állítólag a városka lakóinak föl sem tűnt, hogy a várost megszállták a kínaiak. Ráadásul a város 'lemásolása' akár évekig is eltarthatott. A hallstatt-i lakosok akkor eszméltek, mikor az egyik szálloda tulajdonosának az egyik kínai vendég elkezdett tervrajzokat mutogatni.

Még mielőtt valaki perre gondolna, gyorsan megjegyezném, hogy valószínüleg semmi ok az aggodalmra, hiszen kínai barátaink mindenre gondoltak. Az épületeket az eredetiek tükörképeként álmodták meg a leleményes mérnökök, ezzel is elejét véve az esetleges jogi problémáknak.

A kínai koppincsokhoz már hozzászoktam\hozzászokhattunk de ez még számomra is meglepő. Bár, a Japán mernökök is annak idején építettek egy az Eiffel-toronyra igencsak hajazó épületet (tulajdonképpen az Eiffel-torony ihlette a Tokyo Tower-t), ami ráadásul még nehány méterrel (11) magasabb is lett az eredetinél. A tervezők persze nyilvános közleményben kértek elnézést amiért kicsit magasabb lett és természetesen el is magyarázták az okát.

A dologhoz egyebként hozzátartozik, hogy valószínűleg nem akartak rosszat a várost másoló mérnökök és maga a cég sem. Kínában ugyanis nem igazán számít, hogy valami kamu vagy koppincs, hiszen ez nem feltétlen vesz el az adott dolog élvezeti értékből. Mindenesetre ha valaki majd 'fordított Hallstattban' jár, akkor feltétlen jelezze!

 

 

Címkék: kína koppintás hallstatt made in china napi kína kína blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr83167095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása