Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 Szeretném elejét venni a találgatásoknak... Szó sincs idegengyűlöletről. A könyv egy sorozat része, melyben összeszedik az egyes nemzetek tulajdonságait. Nem mellesleg egész szórakoztató módon.

A rövidke (mindössze 80 oldalas) könyv tartalma (szinte) mindere kitér. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek de végtére is nem gondolom, hogy egy kínai szerző megfelelő képet tud alkotni mint külső szemlélő a saját hazájáról.

Egyébként szó esik benne a számomra valamilyen szinten megfejthetetlen kínai\ázsiai humorról is. Sokszor lettem rá figyelmes, hogy ami a nyugati országokban hatalmas poénnak számított\hatott volna, Kínában értetlenség fogadta. (Tapasztalataim és 'expat kollégáim' megerősítettek abban a hitemben, hogy ez más ázsiai országokban is jelen van.) Persze néhány másodperc elteltével gyakran elkezdenek nevetni de ezt csak udvariasságból teszik vagy azert, hogy elhitessék, hogy értik. Ezért azt gondolom, hogy a kínaiakról nagy általánosságban elmondható, hogy nem igazán van humorérzékük. Legalábbis a mi szemszögünkből.

Idézet a könyvből:

 

"Ezen kívül szeretik a hosszú történeteket, amelyek csattanó nélkül végződnek, mert úgy tartják, az összefüggéstelenség, a lényegtelenség valahol mégis szórakoztató..."

 

Ha esetleg valaki kedvet kapott az olvasmányhoz, vagy csak bele szeretne olvasni, annak azt tudom ajánlani, hogy semmiképpen se illegálisan jusson hozzá, mondjuk INNEN, ahol a teljes könyv elérhető INGYEN!

Jó szórakozást.

Címkék: kína china könyvajánló napi kína kína blog miért nem birjuk a kinaiakat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr443168547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása