Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kínai újév - Helyzetjelentés

2012.01.26. 23:21

szerző: KinaKid

 Megkezdődött tehát a kínai újév, lássuk mi történt eddig. A Napi Kína Blog gyorsjelentése:

-A közlekedési minisztérium szerint hétfőn több tízmillióan keltek útra ilyen-olyan módon. A hétfői napon 152 extra vonatot kellett indítania a vasútnak, hogy el tudják látni a megnövekedett utasforgalmat.

-A China Daily internetes kiadása arról számol be, hogy január 8 és 23 között, mintegy 85 millió utas szállt vonatra. Ez több mint 10 százalékos növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

-A keddi napon újabb 159 extra vonatot helyeztek "szolgálatba", közölték az illetékes hatóságok. Rengetegen váltottak jegyet a különböző nevezetességekre egész Kínában, valamint rengeteg az országba érkezett külföldi turista is. Ez egyébként évről-évre egyre érzékelhetőbb.

Különösebb bűncselekményekről egyébként még nem hallottam, tehát békében telik az a tavaszünnep. Sárkányok mindenütt, tüzijéték mindenhol, a parkok tele vannak. Érdekesség lehet, hogy több mint tízmilliárd mobilüzenetet küldtek az előfizetők.

Több helyről hallottam, hogy az idei újévi műsor katasztrófális volt (én magam nem láttam), nagyon sok az elégedetlen. Az egyik mikroblogon több tízmillió elégedetlen komment érkezett. A CCTV eddig nem nagyon mondott semmit... Van egy olyan érzésem, hogy nem is igazán fognak.

Röviden ennyi. Aki többet szeretne tudni az eseményekről, az a blog jobb oldalán található "Legfrisseb" dobozban folyamatosan a legújabb infókat olvashatja (egyelőre sajnos csak angolul).

Aki pedig képekre kíváncsi annak ajánlanám a HVG.hu nagyítás rovatát, valamit a China Daily fotósorozatát azokról akik akkor is dolgoznak, mikor mindenki más ünnepel.

Címkék: blog kína vallás képek china érdekesség kínai újév made in china chinese new year napi kína kína blog kínai közlekedés tavaszunnep sarkany eve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr93749563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása