Napi Kína

Kínáról, kínaiakról, a dübörgő gazdaságról és ami mögötte van. Érdekességek, hírek, mindennapi élet. Tudósítás a helyszínről, testközelből... Welcome to China! Csak saját felelősségre!

Legfrissebb

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vízum nélkül Kínába?

2012.12.23. 13:10

szerző: KinaKid

Jó hír lehet, hogy a napokban a helyi médiában napvilágot látott a hír, miszerint 72 órás vízummentességet ígért Peking összesen 45 országnak, köztünk Magyarország állampolgárainak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy akik egy harmadik országba beutazási engedéllyel és repülőjeggyel rendelkeznek, a pekingi nemzetközi repülőtéren kérvényezhetik a vízum nélküli tranzitot.

Csi Li-hszia, egy bevandorlásért felelős illetékes elmondta, hogy céljuk a turizmus ösztönzése. A főváros ezzel összefüggésben több - két-háromnapos - turisztikai szolgáltatást kínál majd, és bővíti a vámmentes üzletek számát is a repülőtéren.

A külföldi látogatók a 72 órás időszakban nem hagyhatják el a fővárost, további útjukat is csak Pekingből folytathatják. Az érintetteknek 24 órán belül jelentkezniük kell a rendőrségen. A felesleges bürokráciától azonban nem kell tartanunk, hiszen az egyszeri utazó valószínűleg kereskedelmi szálláshelyen száll meg és ebben az esetben a szállásadó kötelessége a bejelentés.

Az intézkedéstől a jelenlegi külföldi látogatók számának megduplázódását várják, ami éves szinten 10 millió látogatót jelent a következő években. Az eddigi tapasztalatok szerint a külföldi utazók átlagosan három napot, négy éjszakát töltenek Pekingben, s nagyjából ezer dollárt, vagyis kétszer annyit költenek, mint a hazai turisták. Ennek következménye, hogy több légitársaság is készül pekingi csatlakozással, vagy megállással bővíteni járatainak számát.

Shanghaiban egyébként már érvényben van egy 48 órás vízummentesség, amit szeretnének 72 órásra bővíteni.

Címkék: blog kína china vízummentesség napi kína kína blog vízum kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikina.blog.hu/api/trackback/id/tr224978633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása